Programlehetőségek

Szomszédolás Szlovéniában a határ mentén

A legszebb szlovén falvak itt vannak karnyújtásnyira a határ mentén. Ide is érdemes kiruccanni egy őrségi-vendvidéki kirándulás alkalmával. Ennek a tájegységnek a neve: Goričko. A falusi turizmus a szlovén határon innen és túl is vonzó a turisták számára, mivel ez a vidék közelsége miatt autóval könnyen bejárható. Szállóvendégeinknek részletes útikalauzt és információt nyújtunk itt tartózkodásuk idejére.

A képen Grad (Felsőlendva) vára

Szomszédolás Burgenlandban (Ausztria)

Nemcsak a tündérmesék világában otthonosan mozgó gyerekeknek, de a történelem iránt érdeklődő vagy éppen a lovagkori romantikáért rajongó felnőttek számára is csodás utazás végigjárni a Kastélyok útját Burgenlandban és Stájerország déli részén.

A képen Güssing vára a tóval

Tűzlepke Öko-Élménypark Orfalu

TERMÉSZETI KINCSEK, FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYEK, KULTURÁLIS ÉRTÉKEK

Kicsik és nagyok! Fiatalok és idősek! Családok és baráti társaságok! Iskolás csoportok és közösségek! Kerékpárosok és motorosok! Túrázók és természetbarátok!

Orfaluban, ebben a festői szépségű faluban, a Rábavidék legkisebb ékkövében a Tűzlepke Öko -Élménypark várja a természet csodálóit, az élménykeresőket, a népi, kulturális értékek iránt érdeklődőket. A Park különleges madárvédelmi területen fekszik, és nappali lepke lelőhely is egyben, valamint otthona évszaktól függően, hétről hétre újabb és újabb gyönyörű virágoknak.

További info: https://tuzlepkeokopark.hu/

Az Ökopark a Tücsöktanya vendégeinek 10%-os kedvezményt biztosít a belépőjegy árából. 

Ősz - Gombaszezon, szarvasbőgés

Indul a gombaszezon. A szeptember - október nem csak a szarvasbőgés ideje, hanem a gombák is tömegesen megjelennek. Ennek kedvez a sok csapadék és a jó idő.  Érik a szeder is az erdőkben és hamarosan megjelenik a szelíd gesztenye is. Érdemes szállást foglalni pár napra a Tücsöktanyán és kihasználni az ősz szépségeit, adományait. 

Gombaszezon a Vendvidéken

Ilyenek a reggelek nálunk a Vendvidéken. Gombatermesztő. :-)

Érdemes járni az erdőt minden évszakban, de ilyenkor ősszel a gombászoknak igazán nagy öröm. Garantáltan senki sem jön ki üres kézzel.

Foglalj szállást a Tücsöktanyán és éld át Te is ezt az élményt. :-)

www.tucsoktanya.hu

https://www.facebook.com/tucsoktanya.vendeghaz/